Droogbloemen kopen: dit is wat je moet weten

Het klinkt je vast bekend in de oren: droogbloemen. Vroeger waren ze al heel populair en tegenwoordig is deze decoratie aan een comeback bezig. Reden genoeg om ‘droogbloemen kopen’ op je lijstje te zetten!

Maar wat is het nu precies? Waarom zou je kiezen voor droogbloemen? Hoe kun je ze stylen en hoe lang gaan ze mee? En is het eigenlijk wel verstandig om droogbloemen online te kopen? Lees gauw verder voor alle antwoorden en meer. Zo weet jij straks precies waar je op moet letten bij droogbloemen kopen.

Direct de mooiste droogbloemen kopen? Bekijk mijn droogbloemenboeketten!

Droogbloemen kopen: Wat zijn droogbloemen?

Allereerst gaan we even terug naar de basis. Wat wat zijn droogbloemen eigenlijk precies? Droogbloemen zijn, verrassing, gedroogde bloemen. Om droogbloemen te maken worden verse bloemen gedurende een bepaalde periode gedroogd.

De bloemen worden vaak ondersteboven opgehangen tijdens het droogproces. Ze hangen in kleine groepjes zodat alle bloemen goed kunnen drogen. De telers weten precies welke droogtijden en technieken passen bij de bloemen. Op deze manier ontstaan de mooiste droogbloemen die ook nog eens lang mee gaan.

Niet iedere bloem is geschikt om te drogen. Toch zijn er erg veel bloemsoorten die prima gedroogd kunnen worden. Ook worden er vaak grassen en tarwe gebruikt bij droogbloem boeketten. Zo kunnen er mooie, gevarieerde boeketten worden gemaakt.

Waarom droogbloemen duurzaam zijn

We lieten het al even doorschemeren, maar droogbloemen gaan een stuk langer mee dan verse bloemen. Door het droogproces wordt namelijk al het vocht aan de bloemen onttrokken. Eigenlijk gaan de bloemen dus gecontroleerd dood. Dit klinkt niet zo leuk, maar zorgt er wel voor dat je veel langer van jouw bloemen kunt genieten.

Droogbloemen zijn dus een duurzamer alternatief dan verse bloemen. Je hoeft namelijk niet iedere keer een nieuwe bos bloemen te halen. Daarnaast groeien de bloemen die gedroogd worden vaak buiten een kas. Hierdoor hoeft er geen optimaal klimaat voor ze worden gemaakt, zoals in kassen. Dit scheelt energie en uitstoot.

Hoe lang gaan droogbloemen mee?

Maar hoe lang blijven droogbloemen dan precies goed? Het antwoord is simpel: veel langer dan je gewend bent bij verse bloemen. Een vers bloemen boeket blijft zo’n zeven dagen mooi. Misschien tien als je geluk hebt. Droogbloemen blijven wel een half jaar tot een jaar goed!

Om jouw droogbloemen zo lang mogelijk mooi te houden, hoef je weinig te doen. Deze bloemen zijn heel onderhoudsvriendelijk. Nog een pluspunt! Het enige wat je moet doen is zorgen dat het boeket niet in direct zonlicht komt te staan.

Ook kun je af en toe wat stof van de bloemen vegen. Behandel de bloemen dan wel voorzichtig, want ze zijn best kwetsbaar. En de allerbelangrijkste regel: geef droogbloemen vooral geen water!

Waar zet je droogbloemen neer?

Als je ons vraagt waar je jouw droogbloemen het beste neer kunt zetten, dan zeggen wij natuurlijk overal! Er zijn weinig manieren waarop deze decoratie zal misstaan. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt voor het droogbloemen kopen natuurlijk alvast bedenken waar ze mooi zullen staan.

De beste plek voor droogbloemen is in een ruimte waar weinig vocht is. De keuken en de badkamer zijn dus niet de beste keuze. Als er teveel vocht is, kunnen de bloemen namelijk gaan bederven of zal er schimmel op komen.

Zet de bloemen dus op een droge plek, uit direct zonlicht en buiten het bereik van graaiende kinderhandjes. De blaadjes kunnen bij teveel aanrakingen los gaan zitten en uiteindelijk loslaten. En dat zou natuurlijk zonde zijn! Waar je jouw bloemen ook neerzet, droogbloemen zorgen direct voor sfeer.

Boeket of losse bloemen

Met een boeket kun je een mooi geheel aan droogbloemen aanschaffen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een boeket in pastel kleuren. Of juist een bos droogbloemen met knallende kleuren. Ook heb je ruime keuze uit het soorten bloemen, grassen en andere toevoegingen.
Maar als je kiest voor losse bloemen, kun je juist zelf de combinaties maken die je mooi vindt. Combineer bijvoorbeeld jouw lievelingsbloemen tot een prachtig geheel. Of ga juist voor meerdere, kleine vaasjes met een paar losse bloemen.

Bij droogbloemenboeket.nl kun je zowel voor boeketten als voor losse bloemen terecht. Altijd kant en klaar zodat jij ze alleen maar mooi hoeft te schikken.

Droogbloemen cadeau geven

Droogbloemen zijn niet alleen leuk om zelf te kopen, maar ook om weg te geven. Een mooi droogbloemen boeket kun je bloemen geven die veel langer mooi blijven.

Heeft iemand een favoriete bloemsoort die niet het hele jaar verkrijgbaar is? Grote kans dat je deze bloemen wél als droogbloemen cadeau kunt geven. Zo zorg je voor een echt persoonlijk en verrassend cadeau.

En zelfs wanneer het boeket zelf zijn mooiste tijd gehad heeft, kunnen de losse bloemen hergebruikt worden. Met een droog bloemen boeket geef je dus een cadeau dat een hele lange tijd voor plezier zal zorgen.

Online droogbloemen kopen

Misschien vraag jij je wel af of het verstandig is om online droogbloemen te kopen. De bloemen zijn immers best een beetje kwetsbaar. Gelukkig zijn er allerlei manieren waarop we ervoor kunnen zorgen dat ze in perfecte staat bij jou thuis komen!

Zo gebruiken we bijvoorbeeld beschermend papier om de bloemen in te wikkelen. Ook binden we de bloemen bij elkaar met een strik en gebruiken we passende doosjes. Zo hebben de bloemen niet te veel ruimte om heen en weer te schuiven. Op deze manier kun jij met een gerust hart online droogbloemen kopen.

Nu ben jij helemaal op de hoogte van alle belangrijke informatie over droogbloemen. Zolang je jouw bloemen op een goede plek neerzet en ze goed verzorgt, kun je heel lang van een boeket genieten. Zo kies je niet alleen voor een duurzame optie, maar heb je er ook nog eens zelf profijt van.

Wil jij ook zo’n mooi boeket in huis zetten? Of juist een paar losse bloemen verspreid over je woning? Bestel dan jouw droogbloemen in onze webshop.