Algemeen

Een gedroogd boeket: Droogbloemen zijn terug van weggeweest

gedroogd boeket

Ben jij de afgelopen jaren fan geworden van droogbloemen? Dan ben je zeker niet de enige. Voorheen waren er weinig bloemenliefhebbers te vinden die van droogbloemen hielden. Een gedroogd boeket had toch vaak nèt iets te veel weg van de gedateerde bloemen van de jaren ‘80. Maar gelukkig zijn droogbloemen nu echt terug van weggeweest!

Gedroogd boeket met de mooiste bloemen

Droogbloemen zijn precies wat de naam al zegt: gedroogde bloemen. Dit betekent dat de bloemen gedroogd zijn op het moment dat ze op hun mooist zijn. Op het moment dat ze prachtig in bloei staan worden de bloemen geoogst en aan de lucht gedroogd. 

Van gedroogde bloemen kun je het hele jaar door genieten. Dit is extra fijn in de herfst en winter wanneer veel van de populaire bloemsoorten niet vers verkrijgbaar zijn. Er zijn erg veel verschillende bloemen die gedroogd kunnen worden. Hierdoor heb je erg veel keuze in gedroogde bloemen.

Een duurzame oplossing met droogbloemen

Tegenwoordig komt de nadruk steeds meer op duurzaamheid te liggen. En waarom zou je bij het decoreren van je woning niet ook voor een duurzame oplossing gaan?

Met gedroogde bloemen weet je zeker dat je een product aanschaft dat lang meegaat. In tegenstelling tot verse bloemen gaan droogbloemen maandenlang mee. Soms zelfs jarenlang! Je kunt dus een hele tijd vooruit met een mooi droogbloemen boeket. 

En ben je op een gegeven moment uitgekeken op het boeket, dan kun je de bloemen altijd opnieuw schikken. Een enkele bloem in een klein vaasje op tafel of bijvoorbeeld een nieuw klein boeket. Met droogbloemen kun je alle kanten op.

Kleurcombinaties bij gedroogd boeket

Nog een voordeel van droogbloemen ten opzichte van verse bloemen is dat ze geverfd kunnen worden. Veel droogbloemen kunnen met speciale verf een kleurtje krijgen. Dit zorgt niet alleen voor een bijzonder uiterlijk, maar ook voor een langere levensduur.

Met geverfde droogbloemen kun je helemaal meegaan met de seizoenen. Mooie warme kleuren in de herfst of juist pastelkleuren in de lente. Komen de feestdagen eraan? Dan kun je ook kiezen voor feestelijke boeketten met glitters. Zo maak jij jouw inrichting helemaal af!

Hoe style je droogbloemen?

Ben jij net zo enthousiast geworden over droogbloemen als wij? Dan geven we je graag nog wat tips om deze bloemen te stylen. 

Je kunt een boeket natuurlijk in een vaas op de eettafel of salontafel zetten. Maar met droogbloemen kun je nog veel meer variëren! Zo kun je bijvoorbeeld een paar bloemen in kleine vaasjes met een kurk stoppen. Kies een paar potjes, vaasjes of glazen flessen en vul ze zoals jij mooi vind. 

Of wat denk je van een losse bloem aan de muur? Of juist een mooie krans? De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Zo kun je extra lang genieten van de droogbloemen en komen ze steeds opnieuw terug in jouw interieur.

Wil jij ook zo’n mooi droogbloemen boeket in huis? Kijk dan eens naar ons ruime assortiment op Droogbloemenboeket.nl. Hier vind je droogbloemen in alle soorten en maten. Van losse bloemen tot de meest uitgebreide boeketten. Leuk om weg te geven of natuurlijk als cadeau voor jezelf. Bestel jouw droogbloemen eenvoudig online!